Kézi szerszámok

Erősáramú kézi szerszámok és gépek érintésvédelmi felülvizsgálat szabályozása

Az erősáramú kézi szerszámok és gépek időszakos érintésvédelem / áramütés elleni védelem felülvizsgálatát a 10/2016. (IV.5.) NGM rendelet írja elő kötelező jelleggel:
"A kisfeszültségű erősáramú villamos berendezés közvetett érintés elleni védelmének (érintésvédelem / áramütés elleni védelem) ellenőrző felülvizsgálatáról és időszakos ellenőrző felülvizsgálatáról a tulajdonos / üzemeltető a berendezés szerelői ellenőrzésének, illetve szabványossági felülvizsgálatának keretében gondoskodik. Az ellenőrző felülvizsgálatot, az üzemeltetés megkezdését megelőzően, valamint az érintésvédelem bővítése, átalakítása és javítása után a szerelés befejező műveleteként kell elvégezni szabványossági felülvizsgálattal."

Az időszakos ellenőrző felülvizsgálatot legalább a következő gyakorisággal kell elvégezni:
- kézi szerszámokon és hordozható biztonsági transzformátorokon, erősáramú gépeken évenként érintésvédelmi felülvizsgálattal és szigetelés ellenállás méréssel.   

A felülvizsgálati díjat az vizsgált erősáramú berendezések jellege, darabszáma határozzák meg. A vizsgálat mennyiségétől és több felülvizsgálat egy időben történő elvégzésétől függően kedvezményes díjakat ajánlunk.